A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Rakott kel (hús nélkül)

Tgy recept

2021. szeptember 22. - Házi praktikák

   

1 fej kelkáposzta (kb. 60 dkg), 2 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 8 szelet rozskenyér, 25 dkg túró, 10 dkg ementáli sajt, olaj, majoránna, 2 db tojás, 2 dl tejföl.

A megpirított kenyérszeleteket fokhagymával bedörzsöljük. A káposzta leveleit szétválasztjuk, a vastag részeket kiszedjük, forrásban lévő sós vízben 5 percig főzzük. Tiszta, száraz levelekkel kibélelünk egy olajjal kikent tepsit és ráfektetjük a fokhagymás pirítósokat, Ezután olajon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát. Ha kihűlt, túróval, reszelt sajttal, tojással és tejföllel összekeverjük. Sóval, borssal, majoránnával ízesítjük, majd a pirítósok tetejére simítjuk, kellevelekkel befedjük, tejföllel megkenjük és lefedjük. Betoljuk az előmelegített sütőbe és megsütjük (30 perc). A tepsiben felszeleteljük.

husnelkuli_rakott_kel15.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr3116697148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása