A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Grillezett padlizsán x

A világ legjobb ételei

2021. szeptember 24. - Házi praktikák

     

2 db nagyobb padlizsán, só, bors,  sárgarépa, 1 db piros húsú paprika, 3 gerezd fokhagyma,  petrezselyem, 1 dl hideg húsleves,  fehérborecet, cukor, olívaolaj, 8 szem koktélparadicsom, néhány bazsalikomlevél.

A padlizsánokat megmossuk, héjástól 1 cm vastagon felkarikázzuk, majd 30 percre erősen besózzuk. A paprikák magjait eltávolítjuk, apróra felkockázzuk. A fokhagymát meghámozzuk, vékony la­pokra gyaluljuk. A petrezselymet leöblít­jük, leveleit finomra vágjuk. 

Elkeverjük a teljesen zsírtalanított hús­levesben a borecetet, a cukrot, ízlés szerint sót, őrölt borsot, végül   apránként hozzáadott olívaolajat. Belefor­gatjuk a paprikakockákat, a gyalult fokhagy­mát, végül a petrezselymet.

A padlizsánkarikákat leöblítjük, kinyom­kodjuk, felitatjuk róluk a vizet, majd vé­konyan megkenjük olívaolajjal. Faszénpa­rázs fölött vagy felforrósított grillserpenyőben- mindkét oldalát megsütjük, papírkendőre terítve hagyjuk kihűlni.

A padlizsánt nem túl mély tálra terítjük, meglocsoljuk a paprikamártással, és 10-15 percig pihentetjük. Félbevágott kok­télparadicsomokkal, menta és bazsalikommal díszítve, hidegen, de nem behűtve, előételként kínál­juk. Friss vagy pirított házikenyeret adhatunk hozzá.

grillezett_padlizsan15.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr2616699174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása