2 db nagyobb padlizsán, só, bors, sárgarépa, 1 db piros húsú paprika, 3 gerezd fokhagyma, petrezselyem, 1 dl hideg húsleves, fehérborecet, cukor, olívaolaj, 8 szem koktélparadicsom, néhány bazsalikomlevél.
A padlizsánokat megmossuk, héjástól 1 cm vastagon felkarikázzuk, majd 30 percre erősen besózzuk. A paprikák magjait eltávolítjuk, apróra felkockázzuk. A fokhagymát meghámozzuk, vékony lapokra gyaluljuk. A petrezselymet leöblítjük, leveleit finomra vágjuk.
Elkeverjük a teljesen zsírtalanított húslevesben a borecetet, a cukrot, ízlés szerint sót, őrölt borsot, végül apránként hozzáadott olívaolajat. Beleforgatjuk a paprikakockákat, a gyalult fokhagymát, végül a petrezselymet.
A padlizsánkarikákat leöblítjük, kinyomkodjuk, felitatjuk róluk a vizet, majd vékonyan megkenjük olívaolajjal. Faszénparázs fölött vagy felforrósított grillserpenyőben- mindkét oldalát megsütjük, papírkendőre terítve hagyjuk kihűlni.
A padlizsánt nem túl mély tálra terítjük, meglocsoljuk a paprikamártással, és 10-15 percig pihentetjük. Félbevágott koktélparadicsomokkal, menta és bazsalikommal díszítve, hidegen, de nem behűtve, előételként kínáljuk. Friss vagy pirított házikenyeret adhatunk hozzá.