4 db tisztított tintahal (kb. 800 g), 2 db tojás, só, őrölt bors, finomliszt, 2 dl világos sör, olaj z, 1 db zöldcitrom 8-10 szál snidling.
A tintahalakat kívül-belül gondosan letisztogatjuk, megmossuk, papírkendővel felitatjuk róluk a vizet, és kisujjnyi vastag karikákra vágjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket 1 csipet sóval kemény habbá verjük. lisztet és őrölt fehér borsot simára keverünk a tojássárgákkal és a sörrel, majd óvatosan beleforgatjuk a habot.
Nagyobb serpenyőben felforrósítunk két-három ujjnyi olajat. A tintahalgyűrűket lisztbe hempergetjük, lerázzuk róluk a felesleget, aztán több részletben a s'örtésztába forgatjuk. Egyenként kiemeljük és lecsepegtetjük őket, majd mindkét oldalukat aranysárgára sütjük az olajban. A gyűrűket papírkendőre terítjük, felitatjuk róluk az olajat, és meleg, de kikapcsolt sütőbe tesszük, amíg a többi is kisül.
Tálaláskor nagyobb, lapos tálra púpozzuk őket, és vékony gerezdekre szelt zöldcitrommal, snidlingszálakkal díszítve mihamarabb tálaljuk, mert frissen az igazi! Majonézmártás, sült hasábburgonya, petrezselymes főtt krumpli, hagymá- val-bazsalikommal bolondított paradicsomsaláta illik hozzá. Főtt burgonyával is kínálhatjuk. Nagyon finom, érdemes kipróbálni.