A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Gyömbéres sült kacsa

A világ legjobb ételei

2021. szeptember 29. - Házi praktikák

      4 db kacsacomb, darált gyömbér, só,  2 db csilipaprika, szójaszósz, étolaj, szezámolaj, 4 gerezd fokhagyma, 1 db zöld citrom, majoránna,  1 fej saláta.

Pácot készítünk zúzott fokhagymából, zöld citromléből, felaprított csilipaprikából, sóból, végül az olajokkal, darált gyömbérrel, és a majorannával összekeverjük.

A megtisztított kacsacombokat belerakjuk a pácba, és egy napra a hűtőbe tesszük. Másnap az egészet  egy mély serpenyőbe beletesszük, aláöntünk egy kevés vizet, és fedő alatt kis lángon pirosra sütjük. Gyakran locsolgatjuk zsírral.

A pirosra sütött combokat külön, külön tányérokra  tesszük, körérakjuk a sült zöldségel  és gyümölcsöt, majd pecsenyelével leöntjük. Salátalevelekkel díszítjük.

kacsasult15.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr2716702504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása