1 kg hal, 30 deka vöröshagyma, 1 evőkanál szójaolaj, rozmaring, bazsalikom, metélőhagyma, néhány 3 db paradicsom, só, bors.
A pikkelyezett, megtisztított és jól megmosott, fej nélküli halat felszeleteljük, majd meghintjük a bazsalikommal kevert rozmaringgal, borssal. A meghámozott és megmosott vöröshagymát karikákra szeleteljük és enyhén megsózzuk. Egy lábasban váltakozva egymásra rakjuk a gyengén sózott halszeleteket és a vöröshagymát, meglocsoljuk szójaolajjal és egy kis vízzel felöntjük. Fedő alatt, lassú tűzön pároljuk. A főzés ideje 15 20 perc. A főzés vége fele hozzáadjuk a meghámozott és felszeletelt paradicsomot. A megfőtt halat húslapáttal a tálra tesszük, megszórjuk metélőhagymával, és melegen vagy hidegen tálaljuk. Adhatunk hozzá még sült burgonyát is.