A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Hagymás hal

Tgy recept

2021. szeptember 30. - Házi praktikák

      1 kg hal, 30 deka vöröshagyma, 1 evőkanál szójaolaj,  rozmaring,  bazsalikom,  metélőhagyma, néhány 3 db paradicsom, só, bors.

A pikkelyezett, megtisztított és jól megmosott, fej nélküli halat felszeleteljük, majd meghintjük a bazsalikommal kevert rozmaringgal, borssal.  A meghámozott és megmosott vöröshagymát karikákra szeleteljük és enyhén megsózzuk. Egy lábasban váltakozva egymásra rakjuk a gyengén sózott halszeleteket és a vöröshagymát, meglocsoljuk szójaolajjal és egy kis vízzel felöntjük. Fedő alatt, lassú tűzön pároljuk. A főzés ideje 15 20 perc. A főzés vége fele hozzáadjuk a meghámozott és felszeletelt paradicsomot. A megfőtt halat húslapáttal a tálra tesszük, megszórjuk metélőhagymával, és  melegen vagy hidegen tálaljuk. Adhatunk hozzá még sült burgonyát is.

hagymas_hal15.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr10016704784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása