40 dkg cékla, vaj, só, bors, reszelt torma,80 dkg halfilé, gyömbér, olaj, 1 gerezd fokhagyma.
A céklát sós vízben puhára főzzük. Amikor megpuhult, leszedjük a héját. A felét apró kockákra vágjuk, majd 2 ek. vajon, egy serpenyőben átpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. A másik felét 3 ek. vajjal és tormával összeturmixoljuk, sózzuk, borsozzuk. A halfiiét feldaraboljuk, sózzuk. A gyömbért meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, hideg vízbe tesszük, majd leöntünk róla, így a gyömbér nem lesz csípős. A felforrósított olajon megsütjük a halat, oldalanként kb. fél perc alatt. Mikor megfordítjuk, hozzáadunk a vajat, a zúzott fokhagymát és a , gyömbért, sütés közben többször meglocsoljuk a vajjal. Tálaláskor a halat tányérra helyezzük, mellé kanalazzuk fokhagyma a céklapürét és a céklaragut, majd meglocsoljuk a halsütésből maradt zsiradékkal.