A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Halfilé céklával x

A világ legjobb ételei

2021. október 02. - Házi praktikák

       40 dkg cékla, vaj, só, bors, reszelt torma,80 dkg halfilé, gyömbér, olaj, 1 gerezd fokhagyma.

A céklát  sós vízben  puhára főzzük. Amikor  megpuhult, leszedjük a héját. A felét apró kockákra  vágjuk, majd 2 ek. vajon, egy serpenyőben átpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. A másik felét 3 ek. vajjal és  tormával összeturmixoljuk, sózzuk, borsozzuk. A halfiiét  feldaraboljuk, sózzuk. A gyömbért meghámozzuk,  apró kockákra vágjuk, hideg vízbe tesszük, majd leöntünk róla,  így a gyömbér nem lesz csípős.  A felforrósított olajon megsütjük a halat, oldalanként kb. fél perc alatt. Mikor megfordítjuk, hozzáadunk a vajat, a zúzott fokhagymát és a , gyömbért, sütés közben többször meglocsoljuk a vajjal. Tálaláskor a halat tányérra helyezzük, mellé kanalazzuk fokhagyma a céklapürét és a céklaragut, majd meglocsoljuk a halsütésből maradt zsiradékkal.

gyomberes_halfile_ceklaval.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr9916706566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása