A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Szalonnás zöldbab

Tgy recept

2021. október 06. - Házi praktikák

60 dkg lapos, zöld hüvelyű bab, só, bors, 1  fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 db ­csípős paprika, 1 db piros húsú paprika, 10 dkg húsos bacon, petrezselyem, 2 szál bazsalikom.

A zöldbabot megmossuk, szárvégeit, szálkás részét eltávo­lítjuk, és 3 cm-es darabokra vágjuk. Enyhén sós vízben 5 percig főzzük, aztán leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük,  lecsepegtetjük. A hagymát és a fokhagymát meghá­mozzuk, a hagymákat  hajszálvékony szeletekre gyaluljuk. A  paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, a csípős paprika erejét  a kí­vánt mértékében meghagyjuk, majd  félkarikákra szeljük. A baconszalonnát apróra felkockázzuk, mérsékelt tűzön megpirítjuk, a pörcöt félretesszük. Zsírjára dobjuk a hagymát és a fokhagymát, borsozzuk, fedő alatt  ropogósra párol­juk, tálalásig melegen tartjuk. Tálaláskor leöblítjük a zöldfűszereket, leveleiket lecsipkedjük, (1 bazsalikom kivételével) finomra vágjuk, és lazán a zöldbabhoz keverjük. Tálra rakjuk, tetejét megszórjuk a szalonnapörccel, és a bazsalikommal díszítjük. Hirtelensültek, grillezett húsok, halak ideális körete.

szalonnas_zoldbab_kep2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr3716709868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása