A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Aszalt szilvával töltött karaj (kaliforniai) (x)

A világ legjobb ételei/retró

2021. december 15. - Házi praktikák

1 kg kicsontozott sertéskaraj, 30 dkg aszalt szilva, zsír, 2 db sárgarépa,, 1 db fehérrépa, 1 db vöröshagyma, rozmaring, rum, vaj, só, 30 dkg karotta.

Az aszalt szilvát az előző nap előkészítjük, kimagozzuk és meglocsoljuk rummal, és egy éjszakát át állni hagyjuk.

A karajt megmossuk, középen éles késsel nyílást vágunk rajta, majd a nyílásba nyomkodjuk a szilvát. A karajt bezsírozzuk, és tepsiben mellé rakjuk a szeletelt zöldséget, majd a hagymával együtt 2 percig pirítjuk. Kevés vizet öntünk alá, és fűszerekkel megszórjuk. Pecsenyelével meglocsolva a sütőben puhára pároljuk. Ha kell, a vizet pótoljuk.

Közben a maradék szilvát kevés vízzel mártássá főzzük. Kivesszük a tálból a hagymát és a zöldségeket, a pecsenyére öntjük a mártást. és forrón tálaljuk.

 


aszalt_szilva100.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr8816784352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása