1 kg kicsontozott sertéskaraj, 30 dkg aszalt szilva, zsír, 2 db sárgarépa,, 1 db fehérrépa, 1 db vöröshagyma, rozmaring, rum, vaj, só, 30 dkg karotta.
Az aszalt szilvát az előző nap előkészítjük, kimagozzuk és meglocsoljuk rummal, és egy éjszakát át állni hagyjuk.
A karajt megmossuk, középen éles késsel nyílást vágunk rajta, majd a nyílásba nyomkodjuk a szilvát. A karajt bezsírozzuk, és tepsiben mellé rakjuk a szeletelt zöldséget, majd a hagymával együtt 2 percig pirítjuk. Kevés vizet öntünk alá, és fűszerekkel megszórjuk. Pecsenyelével meglocsolva a sütőben puhára pároljuk. Ha kell, a vizet pótoljuk.
Közben a maradék szilvát kevés vízzel mártássá főzzük. Kivesszük a tálból a hagymát és a zöldségeket, a pecsenyére öntjük a mártást. és forrón tálaljuk.