A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Francia marhapörkölt

Tgy recept

2022. január 21. - Házi praktikák

1 kg marhalábszár, 15 dkg húsos szalonna, sárgarépa, fehérrépa, 1 db zeller, 5 dl száraz vörösbor, 2 evőkanál sűrített paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 25 dkg csiperke, só, bors, kakukkfű, babérlevél, petrezselyemzöld, vaj.

Legjobb marhalábszárból készíteni. A húst először pácoljuk. Egy napra tegyük vörösborba. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, vöröshagymát, kakukkfüvet, babérlevelet és petrezselyem zöldjét. Másnap vegyük ki húst a pácból. A levét tegyük el. Mély serpenyőben a felkockázott szalonnát pirítsuk meg, majd vegyük ki, tegyük egy tálra. A visszamaradt zsiradékon pirítsuk meg a marhahúst barnára. Adjuk hozzá a lereszelt sárga- fehérrépát és a zellergumót. Öntsük rá a páclevet, tegyük bele a paradicsompürét. Nyers paradicsomot is mellé dobhatunk. Lassú tűzön addig főzzük, míg a hús megpuhul. Közben sózzuk, fűszerezzük. Megtisztítjuk az erdei gombát, feldaraboljuk, és külön serpenyőben olívaolajon megpirítjuk. A főzés vége felé hozzáadjuk a pörkölthöz. Forrón tálaljuk főtt krumplival, vegyes zöldséggel.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr5616820274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása