A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Ír gulyás

A világ legjobb ételei

2022. január 21. - Házi praktikák

2 kg bárány- vagy marhahús, 4 szelet bacon szalonna, olaj, 1 kg krumpli, 3 szál sárgarépa, 3 db gyökér, 3 fej vöröshagyma, só, bors, kakukkfű,
4 dl húslé, petrezselyem.
Egy kicsit hasonlít a mi gulyásunkhoz, de hígabb és kevésbé fűszeres. A bacon szalonnát csíkokra vágjuk, zsíros serpenyőben ropogósra sütjük. A kockára vágott húst olajon futtassuk meg, hogy minden oldaluk barna legyen. A karikára vágott burgonyát, sárgarépát, gyökér és a vöröshagymát osszuk el két felé, az egyik felét tegyük egy mély, vastag aljú vasfazékba, sózzuk és borsozzuk meg, szórjunk rá kakukkfüvet és egy kevés szalonnapörköt.
A zöldséget takarjuk be a barnára pirított húskockákkal. Az egészet fedjük le még egy réteg zöldséggel. Sózzuk, borsozzuk. Öntsük fel húslevessel. Letakarva forraljuk fel, majd lassú tűzön addig főzzük, ameddig a hús meg nem puhul.
Felaprózott petrezselyemmel megszórva tálaljuk a kész levest.

irgulyas.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr5616820266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása