A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Milánói sertésszelet

A világ legjobb ételei

2022. január 21. - Házi praktikák

50 dkg lapocka, 1 db gyökér, sárgarépa, 1 db zeller, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, citromlé, liszt, só, rozmaring, 4 evőkanál paradicsomlé, 3 db paradicsom, 2 dl fehérbor.
A hús zsíros részeit levágjuk, apró darabokra vágjuk, és kiolvasztjuk. A lapockát vékony szeletekre vágjuk, a lisztben megforgatjuk, a zsiradékban mindkét oldalát átsütjük, és egy lábasba tesszük. A zöldséget (gyökér, sárgarépa) megtisztítjuk, a hagymát nagyobbra vágjuk, a zellert vékonyan felszeleteljük, összekeverve a húsra terítjük. Citromlével, a zúzott fokhagymával, sóval és rozmaringgal ízesítjük. Felhígítjuk a paradicsompürét, beleteszünk egy kevés ételízesítőt és ráöntjük a húsra. A lehéjazott paradicsomot mellétesszük. Lefedjük és az egészet puhára pároljuk. Ha mártás nagyon sűrű, egy kevés fehérborral hígítjuk.
A pecsenyét forró tálra rakjuk, mártással leöntve tálaljuk.

milanoi_sertesszelet.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr8416820186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása