1 fej vörös káposzta, 1 fej vöröshagyma, só, 1 evőkanál liszt, cukor, köménymag, bors, 2 dl vörös bor, 2 evőkanál vörösborecet, 1 db alma, 1 db tojás.
A káposztát vékonyra szeleteljük, megsózzuk, és egy órát állni hagyjuk. A zsírt egy serpenyőben megforrósítjuk, az apróra vágott hagymát beletesszük és üvegesre pároljuk. Megszórjuk liszttel, és zsemleszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát, beleteszünk egy kevés cukrot, a darált köménymagot, sózzuk, borsozzuk. Aláöntjük a vörösbort. Kis lángon, lefedve pároljuk. Közben rálocsoljuk a vörösborecetet is. Időnként megkeverjük, ha szükséges, meglocsoljuk még egy kis borral. Almával, tojással gazdagíthatjuk. Forrón vagy melegen tálaljuk. Sült húsok mellé kiváló.