A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Szlovén vörös káposzta

Tgy recept

2022. január 22. - Házi praktikák

1 fej vörös káposzta, 1 fej vöröshagyma, só, 1 evőkanál liszt, cukor, köménymag, bors, 2 dl vörös bor, 2 evőkanál vörösborecet, 1 db alma, 1 db tojás.

A káposztát vékonyra szeleteljük, megsózzuk, és egy órát állni hagyjuk. A zsírt egy serpenyőben megforrósítjuk, az apróra vágott hagymát beletesszük és üvegesre pároljuk. Megszórjuk liszttel, és zsemleszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát, beleteszünk egy kevés cukrot, a darált köménymagot, sózzuk, borsozzuk. Aláöntjük a vörösbort. Kis lángon, lefedve pároljuk. Közben rálocsoljuk a vörösborecetet is. Időnként megkeverjük, ha szükséges, meglocsoljuk még egy kis borral. Almával, tojással gazdagíthatjuk. Forrón vagy melegen tálaljuk. Sült húsok mellé kiváló.

szloven_voroskaposzta.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr216821036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása