A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Bolgár muszaka

A világ legjobb ételei/retró

2022. január 23. - Házi praktikák

3 db padlizsán, 40 dkg darált hús (sertés, marha), liszt, 1 dl olaj, 1 fej vöröshagyma, 2 db krumpli, 2 db paradicsom, 2 db zöldpaprika, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, 1 db tojás sárgája, 2 dl joghurt vagy tejföl, parmezán sajt.
Először a padlizsánt készítjük el. A meghámozott padlizsánt karikákra szeleteljük, lisztbe mártjuk, majd mindkét oldalán bő olajban kisütjük. Kivesszük a serpenyőből, és egy tálra tesszük. A kétféle darált húst (sertés és marha) az apróra vágott vöröshagymával (egy fej), ledarált nyers krumplival, felkockázott paradicsommal és zöldpaprikával együtt egy kevés zsíron megpároljuk. Sóval, borssal, fokhagymával fűszerezzük. A sült padlizsánszeleteket és a párolt húst egy kikent, mély tepsibe helyezzük úgy, hogy a padlizsán felével kibéleljük a tepsi alját, majd szétterítve rátesszük a húsos mártást, és befedjük a többi padlizsánnal. A tojás sárgával elkeverjük a joghurtot (tejföl is lehet), kissé fűszerezzük, és a tetejére öntjük. Megszórjuk reszelt parmezán sajttal. A sütőben aranysárgára pirítjuk. A 17 ezres receptgyűjteményből.

bolgar_muszaka_100.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr8816821908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása