A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Argentin padlizsán

Tgy recept

2022. január 24. - Házi praktikák

2 db padlizsán, 60 dkg darált marhahús, 1 fej vöröshagyma, liszt, olaj, paradicsompüré, 10 dkg reszelt sajt, só, bors, rozmaring, babérlevél, citromlé.
A padlizsánt meghámozzuk, másfél ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés citromlével megöntözzük. Egy órát állni hagyjuk, majd a levét leitatjuk, a szeleteket lisztbe mártjuk, és bő, forró olajban kisütjük. Tepsiben egymás mellé fektetjük őket. A marhahúst összegyúrjuk egy fél fej reszelt hagymával, sóval, borssal, és annyi lapos húspogácsát formázunk belőle, ahány padlizsán szelet van. A pogácsákat egy kevés olajban ropogósra sütjük, és mindegyik padlizsánra ráteszünk egyet. A megrakott padlizsánt leöntjük a paradicsommártással.
Mártás: egy fél fej reszelt vöröshagymát egy evőkanál olajban megpirítunk, felengedjük paradicsompürével, vízzel, és sóval, borssal, babérlevéllel meg rozmaringgal ízesítve, néhány percig forraljuk. A padlizsán tetejére reszelt sajtot hintünk, és a sütőben addig sütjük, míg a sajt rá nem olvadt. Csak átsütve tálaljuk. A 17 ezres receptgyűjteményből.

padlizsan_sutve.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr9516823064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása