3 fej vöröshagyma, fűszerpaprika, római kömény, 60 dkg sertéskaraj, só, bors, 1 dl paradicsomszósz, csípős paprikakrém.
A zsíron puhára pároljuk az aprított hagymát. Megszórjuk csípős fűszer paprikával és a római köménnyel. Jól megkeverjük, majd néhány másodpercig tovább pároljuk. Hozzáadjuk a sózott, fűszerezett hússzeleteket, egyenletesen lefedjük a fűszeres hagymával. Ráöntjük a paradicsomszószt és hozzátesszük a csípős paprikakrémet. Lefedve addig főzzük, amíg a hús teljesen omlósra puhul, a végén fedő nélkül, erős lángon lefőzzük róla a folyadékot, hogy sűrű, pörköltszaftot kapjunk. A tálalás előtt a hússzeleteket a szószba helyezzük. A 17 ezres receptgyűjteményből.