A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Azeri saláta

Tgy recept

2022. január 30. - Házi praktikák

50 dkg krumpli, olívaolaj, só, citromlé, 1 szál sárgarépa, 1 db savanyú uborka, petrezselyem, kapor, céklalé, 2dl alaplé, 1 db tojás, 1 db zöldpaprika, pirospaprika, 1 db paradicsom. 1 fej vöröshagyma, pár db parajlevél. A héjába főtt krumplit meghámozzuk, apróra vágjuk, ráöntjük az olívaolajat és…

Tovább

Azeri pörkölt

A világ legjobb ételei/retró

4 dl húslé, 2 fej hagyma, 4 db csirkecomb, 40 dkg csirkemell, curry por, 25 dkg rizs, só, zöldségek, egy kevés spenótlevél 20 dkg aszalt szilva és barackMelegítsük meg az olajat, majd pároljuk puhára benne a hagymát. Adjuk hozzá a csirkét, és pirítsuk meg. Keverjük hozzá a curry port és egy kevés…

Tovább

Azeri csirkés pilav

A világ legjobb ételei/retró

4 dl húslé, 2 fej hagyma, 4 db csirkecomb, 40 dkg csirkemell, curry por, 25 dkg rizs, só, zöldségek, egy kevés spenótlevél 20 dkg aszalt szilva és barackMelegítsük meg az olajat, majd pároljuk puhára benne a hagymát. Adjuk hozzá a csirkét, és pirítsuk meg. Keverjük hozzá a curry port és egy kevés…

Tovább

Avokádós halsaláta

Tgy recept

2 db avokádó, 1 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 szál kígyóuborka, 1 fej saláta, 40 dkg főtt hal, olívaolaj, 1 db citrom, só, bors.A sárgarépát és a hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, leforrázzuk, majd hűlni hagyjuk. A kígyóuborkát hosszában félbevágjuk, azután felszeleteljük. A salátát…

Tovább

Amerikai csípős karaj

Tgy recept

3 fej vöröshagyma, fűszerpaprika, római kömény, 60 dkg sertéskaraj, só, bors, 1 dl paradicsomszósz, csípős paprikakrém.A zsíron puhára pároljuk az aprított hagymát. Megszórjuk csípős fűszer paprikával és a római köménnyel. Jól megkeverjük, majd néhány másodpercig tovább pároljuk. Hozzáadjuk a…

Tovább

Algériai kuszkusz saláta

A világ legjobb ételei/retró

A kuszkusz Észak-Afrikából származik. Népszerű étel a világon. Hozzávalók: 5 dl húsleves, 25 dkg kuszkusz, olívaolaj, só, bors, 1 fej vöröshagyma, 1 db cukkini, 1 db padlizsán, 2 db gomba, 1 db zöldpaprika. A húslevest felforraljuk, ráöntjük a kuszkuszra, lefedjük és pár percig állni hagyjuk. Az…

Tovább

Algériai garnélarák

A világ legjobb ételei/retró

30 dkg rák, 3 gerezd fokhagyma, olaj, 2 dl fehér bor só, gyömbér, 2 dl húsleves, keményítő, csiliszósz. Távolítsuk el a rák belét. Tisztítsuk le, mossuk és szárítsuk meg. Készítsük el a pácot (bor, só, gyömbér, keményítő, szezámolaj), keverjük bele a rákot. Hagyjuk állni legalább egy óra hosszat.…

Tovább

Bajor hagymás galuska

Tgy recept

2 fej vöröshagyma, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, só bors, 10 dkg sajt, petrezselyem, 1 db paradicsom, 40 dkg liszt, 15 dkg sajt.Nagyobb serpenyőben forró olajon aranybarnára pirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a póréhagymát, és az áttört fokhagymát. Meghintjük borssal és sóval. Fedő alatt,…

Tovább

Ausztrál pulyka

A világ legjobb ételei/retró

1 db pulykamell, 30 dkg sertéshús, 15 dkg füstölt tarja, 2 szál sárgarépa, 2 db ecetes uborka, 1 fej vöröshagyma, 2 db tojás, 10 dkg aszalt szilva, 8 dkg vaj, zsemlemorzsa, 10 dkg füstölt szalonna, fűszerek, őrölt bors, só,majoránna, petrezselyem.Először elkészíjük a tölteléket. A sertéshúst a…

Tovább

Argentin padlizsán

Tgy recept

2 db padlizsán, 60 dkg darált marhahús, 1 fej vöröshagyma, liszt, olaj, paradicsompüré, 10 dkg reszelt sajt, só, bors, rozmaring, babérlevél, citromlé.A padlizsánt meghámozzuk, másfél ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés citromlével megöntözzük. Egy órát állni hagyjuk,…

Tovább
süti beállítások módosítása