A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

banánsaláta x

A világ legjobb ételei

2021. augusztus 15. - Házi praktikák

       3 db banán, 1 db narancs, egy kevés narancslé, 0,5 dl narancslikőr, mentalevél. A meghámozott banánokat karikára vágjuk. A narancs héját lefejtjük, a belső, fehér részt eltávolítjuk. A gyümölcs húsát a hártyákból kiemeljük. A gyümölcsöt lapos tányéron elrendezzük. Közben a narancs levét…

Tovább

Banános csirkemell x

A világ legjobb ételei/retró

 4 db csirkemell, 3 db aszalt füge, 4 db banán, friss rozmaring, kevés sajt, olaj, 1 evőkanál méz, 3 db piros színű paprika, só, bors, zsemlemorzsa. A megtisztított, kicsontozott csirkemelleken legalább 5 cm széles hasítékot vágunk. Közben elkészítjük a tölteléket banánból, fügéből, rozmaringból,…

Tovább

Bakonyi töltött pulyka

A világ legjobb ételei

 1,2 kg pulykamell, 40 dkg sertéshús, 20 dkg húsos füstölt szalonna, só, bors, 2 dl étolaj, só,  pirospaprika, 1 fej vöröshagyma, 40 dkg gomba, 5 dl tejföl, 2 dl tejszín, liszt, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, salátalevél. A pulykamellet késsel felszúrjuk. A darált sertéshúshoz pirospaprikát,…

Tovább

Bakonyi betyárleves x

A világ legjobb ételei/retró

50 dkg borjúcomb vagy lapocka, 15 dkg füstölt szalonna, 20 dkg gomba,  30 dkg vegyes zöldség, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 2 dl tejszín, liszt, kapor, 2 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, pirospaprika, só, bors. Az apróra vágott füstölt szalonnát megpirítjuk. Hozzátesszük a felszeletelt…

Tovább

Bakonyi sertés borda

A világ legjobb ételei/retró

4 kicsontozott karajszelet, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 25 dkg gomba, 1 db zöldpaprika, paradicsompüré, 1 db paradicsom, 2 dl tejföl, liszt, olaj, só, pirospaprika.  Az étel nevét a már nem létező sertésről kapta. Eredetileg a híres bakonyi sertéshúsból készítették. Gundel Károlynak…

Tovább

Bajor vese

A világ legjobb ételei

50 dkg sertésvese, 3 evőkanál liszt, 5 dkg vaj, paradicsompüré, 2 dl bor,  só, őrölt bors, metélőhagyma, petrezselyem. A veséket hosszában kettévágjuk, fehér részüket gondosan kiszedjük, majd vékony csíkokra aprítjuk, és a lisztben megforgatva, a vajon, erős lángon megsütjük. A levéből kiszedve…

Tovább

Bajor rántott hús x

A világ legjobb ételei/retró

8 szelet rövidkaraj (kicsontozva), 20 dkg főző- vagy füstölt kolbász, só; liszt, tojás, zsemlemorzsa, zsír. A hússzeleteket jól kiverjük, mindegyikre egy-egy darabka kolbászt fektetünk, és a hússal körbezárjuk, fogpiszkálóval megtűzzük. A húsgöngyölegeket kívülről enyhén megsózzuk, lisztben,…

Tovább

Bajor káposzta

A világ legjobb ételei/retró

1 kg fehérkáposzta, 4 szál kis kolbász, 10 dkg füstölt szalonna, bors, só, ecet, 1 fej vöröshagyma, petrezselyem, őrölt köménymag, 5 dl húsleves, 2 dl fehérbor. A füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk, pirosra sütjük, megpirítjuk a karikákra vágott hagymát, és beletesszük a laskára vágott nyers…

Tovább

Alföldi zúzapörkölt

A világ legjobb ételei

      1 csomag csirkezúza, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 db paradicsom, 1 db zöld­paprika, 50 dkg burgonya, só, 1 evőkanál pirospaprika, őrölt bors, 1 mokkáskanál őrölt kömény. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, kiolvasztjuk, és megpirítjuk rajta a finomra…

Tovább

Amerikai kagylóleves

Tgy recept

50 dkg kagyló , 3 fej vöröshagyma, 2 db krumpli, 3 gerezd fokhagyma, 10 dkg füstölt szalonna, zöldpetrezselyem, bazsalikom, tárkony, rozmaring, 1 liter húsleves, őrölt bors, liszt, 2 dl tejszín, 2 dl fehér bor. A főzés előtt jó fél órával áztassuk be a kagylót egy kevés langyos vízbe, majd pároljuk…

Tovább
süti beállítások módosítása