A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Erdélyi savanyú vetrece x

A világ legjobb ételei

2021. augusztus 29. - Házi praktikák

       80 dkg birkahús, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, majoránna, 2 dl fehérbor, babérlevél, 2 dl tejföl, liszt, mustár, citrom leve, tarhonya. Birkalapockából, kicsontozott nyakrészből készül. Először a húst vágjuk kockákra vagy csíkokra. A szalonnát…

Tovább

Erdélyi káposzta

Tgy recept

      50 dkg sertéshús, 1 fej vöröshagyma, pirospaprika, csombor, 2 gerezd fokhagyma, paradicsompüré, olaj, só, bors, köménymag, kapor, liszt, 2 dl tejföl, 60 dkg savanyú káposzta. A sertéslapockát kockára vágjuk. A megtisztított vöröshagymát finomra aprítjuk, és forró olajon üvegesre pároljuk.…

Tovább

Erdélyi fatányéros

Tgy recept

20 dkg sertéskaraj, 20 dkg borjúcomb, 16 dkg bélszín, 20 dkg füstölt szalonna, 30 dkg savanyú káposzta, pirospaprika, bors, só, zsír vagy olaj, liszt, sült krumpli. Az igazi erdélyi fatányéros mindig háromféle húsból készül: sertésből, marhából, borjúból. Körítése pedig a savanyú káposzta, az…

Tovább

Erdei gombapaparikás

Tgy recept

       15 dkg rókagomba, 15 dkg szegfűgomba, 15 dkg vargánya, 10 dkg laskagomba, 1 fej vöröshagyma 1 db zöldpaprika 1 db paradicsom, só, olaj, pirospaprika, füstölt szalonna, 2 dl tejföl. Miután ellenőriztettük a gombákat, tisztítás és alapos mosás után kisebb darabokra vágjuk (ne áztassuk).A…

Tovább

Elzászi rakott hús

Tgy recept

80 dkg sertéskaraj, 1 kg krumpli, 5 fej vöröshagyma, 2 dl vörösbor, só, bors, 2 dl erőleves, 2 evőkanál zsiradék, babérlevél. A karajt négy szeletre vágjuk. Húskalapáccsal jól kiverjük, meghintjük a fűszerekkel (bors, babérlevél). Tepsit kizsírozzuk, beletesszük a megtisztított, felszeletelt…

Tovább

Elzászi kacsasült

A világ legjobb ételei/retró

      1 db 2 kilós kacsa, 20 dkg virsli, 50 dkg savanyú káposzta, 20 dkg alma, 1 fej vöröshagyma, só, egészbors, babérlevél. Abban különös, hogy az almán kívül sok káposztával, hagymával és virslivel készül. A megtisztított kacsáról az aprólékokat levágjuk. A belsőségeket eltávolítjuk. Kívül-belül…

Tovább

Édes-savanyú sertésszelet (kínai) x

A világ legjobb ételei

    30 dkg sertéskaraj, olaj, 2 fej vöröshagyma, 1 szál sárgarépa, 10 dkg uborka, pirospaprika, ananász, 5 dkg bambuszrügy. 1 dl fehérbor, 1 db tojás, liszt, keményítő, só, bors, ketchup. A sertéskarajt kockákra vágjuk és borospáccal bepácoljuk, majd forró olajban megsütjük. Sütés után a húst a…

Tovább

Dödölle

A világ legjobb ételei

       1 kg krumpli, 10 dkg liszt, 30 dkg vöröshagyma, zsír, só, 2 dl tejföl, savanyúság. A megtisztított krumplit kisebb darabokra, kockára vágva sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és áttörjük. (A krumpli leve felhasználható köménymagos levesnek, to­jáslevesnek, gulyásnak.) Az áttört krumplit…

Tovább

Debreceni tokány

A világ legjobb ételei

      80 dkg marhahús, 1 fej vöröshagyma, 8 dkg füstölt szalonna, 15 dkg debreceni, 3 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, só, pirospaprika, zsír, 2 dl vörös bor, 2 dl vörös bor.  A húst kis darabokra felszeleteljük. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, és kevés zsírban…

Tovább

Dán lazac x

A világ legjobb ételei

4 szelet lazacfilé, só, 4 evőkanál kapor, bors, koriander, rozmaring, kakukkfű, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál mustár, 2 evőkanál méz, almaecet. A konyhakész lazacot leöblítjük, leszárítjuk, majd a bőrével lefelé nagyobb tálra fektetjük. A sót, kaprot, borsot, koriandert és a fűszerkeveréket…

Tovább
süti beállítások módosítása