A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Gombás karalábé

Tgy recept

2021. szeptember 05. - Házi praktikák

    8 db zsenge karalábé, 10 dkg vaj, 1 szál újhagyma, 25 dkg gomba, 10 dkg sonka, 4 tojás, 2 dkg liszt, 1 dl tejföl, só, őrölt bors, 5 dkg sajt. A karalábékat meghámozzuk, sós vízben puhára főzzük, majd miután alaposan lecsepegtettük, kivájjuk. Üregükkel felfelé egymás mellé, vajjal kikent…

Tovább

Gombapaprikás

Tgy recept

       50 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg füstölt szalonna, pirospaprika, só, bor, 2 dl tejföl, liszt, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom.  A gombát folyó víz alatt megmossuk (ne áztassuk), és felszeleteljük. Egy fej vöröshagymát megtisztítunk, és finom szeletekre metéljük. A füstölt szalonnát…

Tovább

Gnocchi

A világ legjobb ételei

 1 kg krumpli, 20 dkg liszt, búzadara, zsír, 1 db tojás, só, paradicsommártás, sajt. Az olasz nudli kissé eltér a magyarétól. Csak a kikészítése és a tálalása más. A lisztet, a főtt krumplit, és a  tojást jól összegyúrjuk, belekeverjük a sót, és a búzadarát. Ezután kis cipókat készítünk,  erősen…

Tovább

Gesztenyés pulyka

A világ legjobb ételei

      1 db fiatal pulyka, 70 dkg gesztenye, 30 dkg sertés lapocka, 30 dkg libamáj, 1,5 dl konyak, 1 fej vöröshagyma, 1 dl tejszín, só, bors, babérlevél, kakukkfű, szegfűszeg, fahéj, szegfűbors.  A megtisztított és előkészített pulyka melléből egy vé­kony hegyes kés segítségével, eltávolítjuk a…

Tovább

Gazpacho leves

A világ legjobb ételei

       1 fej vöröshagyma, 1 db zöldpaprika, 1 db uborka, só, bors, 1 gerezd fokhagyma, 1 db citrom leve, cukor, borecet, 2 db paradicsom. A vöröshagymát apróra vágjuk, a paradicsomot meghámozzuk, az uborkát felszeleteljük, a paprikát pedig kicsumázzuk, összeaprítjuk. A paradicsomlevet egy tálba…

Tovább

Garnélarák

A világ legjobb ételei

      50 dkg tisztított garnélarák (királyrák), 2 gerezd fokhagyma, friss gyömbér, 1 db zöld húsú paprika, szójamártás, sherry, őrölt bors, étkezési keményítő, olaj, ketchup, cukor.  A konyhakész rákot mossuk meg, tisz­ta konyharuhára téve megszárítjuk, megsózva 30 percre tegyük páclébe (fehér bor,…

Tovább

Fűszerezés

A világ legjobb ételei

Nyers és száraz fűszerekkel egyaránt fűszerezhetünk. A frisset főzzük együtt az étellel, a szárítottat csak a főzés befejezése előtt tegyük bele. A fűszerezés mindig mértéktartó legyen, és igazodjon az étel jellegéhez. Vegyük figyelembe, hogy a túlzott fűszerezés nem javítja, hanem rontja az étel…

Tovább

Fűszeres malacpecsenye

Tgy recept

1 kg bőrös malacgerinc, 2 evőkanál sör, majoránna, kakukkfű, bazsalikom, 1 gerezd fokhagyma, tört mustármag, tört rozmaring, só, bors. A fűszereket összekeverjük. A malachús bőrét nagy kockákban bevagdossuk a húsig, és ezeket a vájatokat, valamint a hús alsó felét bekenjük a fűszerkeverékkel. A…

Tovább

Fűszeres karaj

A világ legjobb ételei

      80 dkg sertéskaraj, olaj, mustármag, kiriander, 2 db póréhagyma, őrölt bors, só, ánizs, fokhagymapor, majoránna.  Az előkészített húst besózzuk, olajjal vékonyan bekenjük, az összekevert fűszerben mindegyik szeletet megforgatjuk. A poréhagymát egyenlő részre feldaraboljuk, megsózzuk, majd a…

Tovább

Füstölt csülök

A világ legjobb ételei

      1 db közepes csülök, 1 szál torma, 5 dkg vaj, liszt, 2 dl tejföl, 1     db citrom, cukor, só. A csülköt előző este annyi hideg vízbe áztatjuk, hogy ellepje. Másnap a vizet leöntjük, és tiszta vízbe tesszük, lassan forraljuk kis lángon. Legalább három órán át főzzük. Ha a hús a csontról…

Tovább
süti beállítások módosítása