A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Hamis gulyás

A világ legjobb ételei

2021. szeptember 11. - Házi praktikák

      60 dkg krumpli, 6 dkg zsír, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 3 db zöldpaprika, 1 paradicsom, köménymag, pirospaprika, só.  A zsírt felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát. Folyton keverés mellett megpirítjuk, meghintjük pirospaprikával, őrölt köménnyel, egy kevés vízzel…

Tovább

Halszeletek rácosan

A világ legjobb ételei

      80 dkg pontyszelet, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg zsír, 1 fej vöröshagyma, 4 db zöldpaprika, 3 db közepes paradicsom, 2 dl tejföl, 1,2 kg burgonya, pirospaprika, olaj, só. Az apró kockára vágott füstölt szalonnát a zsíron kisüt­jük, majd a pörcöt szűrőkanállal kiszedjük. A megsózott…

Tovább

Halkocsonya x

A világ legjobb ételei

   1 kg hal (többféle), 3 fej vöröshagyma, 2 szál sárgarépa, 2 db gyökér, 2 db kemény tojás, 2 db ecetes uborka, só, bors, 2 babérlevél, 1 db citrom, 1 evőkanál zselatin. A fölszeletelt halat néhány óra hosszat besózva állni hagyjuk. A hagymát karikára vágjuk, a lábos aljára egy sort terítünk…

Tovább

Halászlé (eredeti)

A világ legjobb ételei

       1 kg hal vegyesen, 1 db kárász, 2 fej vöröshagyma, só, pirospaprika, bors, 1 db cseresznyepaprika, 1 db zöldpaprika, 1 dl vörös bor.  A halászlé végeredményben hosszú lére eresztett halpaprikás. Az igazi halászlé szabad tűzön, bográcsban készül többféle halból. A halakat mindig egészben…

Tovább

Hagymás rostélyos

Tgy recept

      60 dkg marharos­télyos, 5 evőkanál mustár, 3 dl olaj, 3 fej vöröshagyma, 5 dkg liszt, őrölt bors, só.  A rostélyszeleteket gyegén kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, mustárral megkenjük, majd egy edénybe téve annyi olajat öntünk rá, hogy a húst be­fedje, és hűtőszekrénybe tesszük másnapig. Az…

Tovább

Hagymaleves

A világ legjobb ételei

      3 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, bors, só, pirospaprika, liszt, 1 liter húsleves, kömény. A hazai hagymafélék nagy előnye, hogy az év minden szakában elérhető, és bármikor jó ételek készülhetnek belőle. Igazi hagymaleves csak hús vagy csont lével készíthető! A vöröshagymát karikákra…

Tovább

Gulyásleves

A világ legjobb ételei

      50 dkg marhahús, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 30 dkg krumpli, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, bors, só, köménymag, zöldpetrezselyem, 2 dl vörös bor. Egy kevés zsírban megpárolunk egy-két fej apróra vágott vöröshagymát, meghintjük egy kanál pirospaprikával, elkeverjük, és…

Tovább

Grúz uborkasaláta

Tgy recept

      50 dkg kígyóuborka, zöldhagyma, bors, só, 2 dl kefir, 3 db keménytojás, petrezselyem, újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, darált dió.  A grúz saláta annyiban más az általunk készített salátától, hogy az uborkát nem szeletelik vékonyra, nem savanyítják, tojást vágnak bele és kefirrel öntik le. Az…

Tovább

Görög töltött káposzta

A világ legjobb ételei

      1 db közepes káposzta, 50 dkg marhahús, 10 dkg rizs, 1 fej vöröshagyma, kapor, vaj, só, bors, 2 db tojás, liszt, citromlé, 2 dl húsleves.  Szedjük leveleire a káposztafejet. Tíz percig forró vízben főzzük. A darált marhahúst összedolgozzuk a rizzsel, a finomra vágott vöröshagymával, a…

Tovább
süti beállítások módosítása