A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Bolgár muszaka

A világ legjobb ételei/retró

2022. január 23. - Házi praktikák

3 db padlizsán, 40 dkg darált hús (sertés, marha), liszt, 1 dl olaj, 1 fej vöröshagyma, 2 db krumpli, 2 db paradicsom, 2 db zöldpaprika, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, 1 db tojás sárgája, 2 dl joghurt vagy tejföl, parmezán sajt.Először a padlizsánt készítjük el. A meghámozott padlizsánt karikákra…

Tovább

Norvég pácolt lazac

A világ legjobb ételei/retró

150 dkg pikkelyezett lazac, kapor, só, kapor, cukor, bors, 1 evőkanál mustár, 6 db tojás sárgája, kevés ecet, 1 db narancs.Először elkészítjük a pácot: a sót, a cukrot, a borsot és a finomra vágott kaprot. A narancs resztl héját tálba tesszük, majd az egészet jól elkeverjük. Ezután a félbevágott…

Tovább

Afrikai padlizsán (dél-afrikai)

Tgy recept

    4 db padlizsán, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, olaj, 1 db paradicsom, 1 db zöldpaprika,     kakukkfű, 10 dkg főtt rizs, petrezselyem, bors, só, 10 dkg reszelt sajt, 3 dl húsleves, 2 db tojás. A padlizsánt megmossuk, mindkét végét levágjuk, megtöröljük, kettészeljük, kikaparjuk, de úgy,…

Tovább

Szlovén vörös káposzta

Tgy recept

1 fej vörös káposzta, 1 fej vöröshagyma, só, 1 evőkanál liszt, cukor, köménymag, bors, 2 dl vörös bor, 2 evőkanál vörösborecet, 1 db alma, 1 db tojás. A káposztát vékonyra szeleteljük, megsózzuk, és egy órát állni hagyjuk. A zsírt egy serpenyőben megforrósítjuk, az apróra vágott hagymát beletesszük…

Tovább

Spanyol fokhagymás garnéla

Tgy recept

50 dkg garnélarák, olaj, 6 gerezd fokhagyma, 3 db chili paprika, 2 dl olívaolaj, petrezselyem, 1db citrom leve, 5 dl fehérbor. Lefejtjük a garnélák páncélját, és a hátukat felvágva eltávolítjuk a bélcsatornát. Levágjuk a fejüket, a farkukat meghagyjuk. Leöblítjük, papírtörlővel leszárítjuk. Egy…

Tovább

Firenzei fogasfilé

A világ legjobb ételei

6 szelet fogasfilé, 50 dkg friss paraj, 6 dkg vaj, 3 dl tej, 1 tojás, 5 dkg sajt, só, szerecsendió, liszt, besamelmártás.A fogas filét sós vízben megpároljuk. Zsírral vagy olajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba fektetjük. Friss parajt (fagyasztott is jó) megforrósított vajon megpároljuk, sóval és…

Tovább

Francia marhapörkölt

Tgy recept

1 kg marhalábszár, 15 dkg húsos szalonna, sárgarépa, fehérrépa, 1 db zeller, 5 dl száraz vörösbor, 2 evőkanál sűrített paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 25 dkg csiperke, só, bors, kakukkfű, babérlevél, petrezselyemzöld, vaj. Legjobb marhalábszárból készíteni. A húst először…

Tovább

Ír gulyás

A világ legjobb ételei

2 kg bárány- vagy marhahús, 4 szelet bacon szalonna, olaj, 1 kg krumpli, 3 szál sárgarépa, 3 db gyökér, 3 fej vöröshagyma, só, bors, kakukkfű,4 dl húslé, petrezselyem.Egy kicsit hasonlít a mi gulyásunkhoz, de hígabb és kevésbé fűszeres. A bacon szalonnát csíkokra vágjuk, zsíros serpenyőben ropogósra…

Tovább

Lucskós káposzta

Tgy recept

60 dkg fejes káposzta, sertésdagadó vagy sertésoldalas, 1 fej vöröshagyma, kapor, 6 dkg zsír, 6 dkg liszt, pirospaprika, 2 dl tejföl, só, csombor.A megtisztított fejes káposztát ujjnyi széles csíkokra vágjuk, főni tesszük annyi vízzel, amennyi szűken ellepi. Ha hússal készítjük, azt is beletesszük.…

Tovább

Milánói sertésszelet

A világ legjobb ételei

50 dkg lapocka, 1 db gyökér, sárgarépa, 1 db zeller, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, citromlé, liszt, só, rozmaring, 4 evőkanál paradicsomlé, 3 db paradicsom, 2 dl fehérbor.A hús zsíros részeit levágjuk, apró darabokra vágjuk, és kiolvasztjuk. A lapockát vékony szeletekre vágjuk, a lisztben…

Tovább
süti beállítások módosítása