1 fej vörös káposzta, 1 fej vöröshagyma, só, 1 evőkanál liszt, cukor, köménymag, bors, 2 dl vörös bor, 2 evőkanál vörösborecet, 1 db alma, 1 db tojás. A káposztát vékonyra szeleteljük, megsózzuk, és egy órát állni hagyjuk. A zsírt egy serpenyőben megforrósítjuk, az apróra vágott hagymát beletesszük…
6 szelet fogasfilé, 50 dkg friss paraj, 6 dkg vaj, 3 dl tej, 1 tojás, 5 dkg sajt, só, szerecsendió, liszt, besamelmártás.A fogas filét sós vízben megpároljuk. Zsírral vagy olajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba fektetjük. Friss parajt (fagyasztott is jó) megforrósított vajon megpároljuk, sóval és…
2 kg bárány- vagy marhahús, 4 szelet bacon szalonna, olaj, 1 kg krumpli, 3 szál sárgarépa, 3 db gyökér, 3 fej vöröshagyma, só, bors, kakukkfű,4 dl húslé, petrezselyem.Egy kicsit hasonlít a mi gulyásunkhoz, de hígabb és kevésbé fűszeres. A bacon szalonnát csíkokra vágjuk, zsíros serpenyőben ropogósra…
60 dkg fejes káposzta, sertésdagadó vagy sertésoldalas, 1 fej vöröshagyma, kapor, 6 dkg zsír, 6 dkg liszt, pirospaprika, 2 dl tejföl, só, csombor.A megtisztított fejes káposztát ujjnyi széles csíkokra vágjuk, főni tesszük annyi vízzel, amennyi szűken ellepi. Ha hússal készítjük, azt is beletesszük.…